De visie van Hop in de Raad

De visie van Hop in de Raad

De trainingen en cursussen van Hop in de Raad hebben een compleet andere basis dan de trainingen van andere aanbieders die je online kunt vinden. Wij richten ons niet op het aanleren van nieuwe dingen. Daar zijn geen trainingen voor nodig, daarvoor heb je alleen maar studiemateriaal nodig.

Wat wij doen, is volledig anders. Wij richten ons op de eigenschappen en sterke punten van je personeel. We bekijken welke mensen leiders zijn, welke mensen kunnen managen en welke mensen samen een team zouden moeten vormen om betere resultaten neer te zetten. Hier gaan we vervolgens mee aan het werk. Ons idee is om het meeste te halen uit de mensen – en maken daarbij gebruik van wat de mensen al kunnen.

Leiderschap is niet aangeleerd

Leiderschap en management. Het klinkt als iets waar je een lange opleiding voor nodig hebt, maar is dat wel zo? Elke leider binnen een bedrijf heeft een bepaalde visie nodig, maar dit is de visie die het bedrijf opzet. De administratie en regelgeving is opgezet aan de hand van harde eisen, die terug te vinden zijn waardoor dit ook uitgevoerd kan worden door het andere personeel.

Wat een leider of manager moet doen, is zorgen dat het team werkt op de best mogelijke manier. Het moet passen bij de doelstellingen van het bedrijf, maar het moet ook goed zijn voor het team zelf. Op die manier worden prestaties neergezet waar alle elementen van het bedrijf baat bij hebben.

Dat is wat wij doen. We halen de leiders in de mensen naar boven, we helpen managers met het verkrijgen van inzichten. Dat doen we niet door te praten, want praten kunnen we allemaal wel.

1000 studies

Hop in de Raad heef meer dan 1000 situaties uitgetekend waarin de mensen direct een actieve rol krijgen. Zij moeten de problemen oplossen die ergens zijn bijvoorbeeld. De beste resultaten behalen we echter uit de testen waarbij de mensen aan de slag moeten met een gezond bedrijf. Hier staan de echte leiders en managers op. Een gezond en winstgevend bedrijf is leuk, maar een echte leider of manager zal meer mogelijkheden zien en denkt verder na dan de getallen.

Ben je benieuwd naar onze trainingen of wil je eens een van de studies inzien om te kijken of je jouw werknemers scherper kunt maken in het denkproces? Neem dan direct even contact met ons op via de mail of het contactformulier.